Volledig scherm
Duitse politeagenten. Foto ter illustratie. © anp

Dode bij plofkraak Duitsland vermoedelijk Nederlander

Bij een plofkraak in Duitsland, net over de grens bij Emmen, is een van de daders om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Een derde inzittende probeerde te vluchten, maar hij werd gearresteerd.

Het gaat vermoedelijk om drie Nederlanders, meldde de Duitse politie woensdag. De drie hadden in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak gepleegd in de stad Meppen, net over de grens bij Emmen. Ze sloegen vervolgens met een donkere Audi op de vlucht. Door hoge snelheid kwamen ze in een bocht op de verkeerde weghelft terecht. Daar botsten ze frontaal tegen een vrachtwagen. Vervolgens raakten ze een boom.

Het westen van Duitsland wordt al maanden geteisterd door plofkraken en ramkraken. Veel kraken lijken het werk van Nederlanders te zijn. Die vluchten na hun daden in pijlsnelle auto's richting de grens. Ze halen soms halsbrekende toeren uit om de politie af te schudden.

Vorige maand kwamen twee Nederlandse inbrekers om het leven op de snelweg richting Venlo. Ze hadden kort ervoor ingebroken in een telefoonwinkel. Hun Audi raakte op hoge snelheid van de Autobahn.