Dode en gewonden bij ongeval op A59, slachtoffers uit auto geslingerd

UpdateBij een ernstig ongeval op de A59 bij Rosmalen is afgelopen nacht een dode gevallen. Vier personen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de afslag Kruisstraat, in de richting van Oss.

Rond half 2 vannacht raakte een personenauto met flinke snelheid van de weg. De auto schoot over een droogstaande sloot heen en kwam op de zijkant op een naastgelegen weg (Graafsebaan) terecht. 

In de wagen zaten vijf mensen, waarvan er vier uit de auto werden geslingerd. De vijfde inzittende zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig gehaald. 

Een 21-jarige vrouw uit Gemert is aan haar verwondingen overleden. De andere slachtoffers waren een 24-jarige vrouw uit Oss, een 17-jarige jongen uit Nuland, een 14-jongen uit Rosmalen en een 29-jarige man uit Den Bosch. Twee traumahelikopters werden opgeroepen. Alle inzittenden werden naar ziekenhuizen vervoerd. De 21-jarige vrouw overleed in het ziekenhuis.   

Onderzoek

De afslag van de A59 was enige tijd afgesloten voor het verkeer, maar is inmiddels weer open. Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren, hoe hard er is gereden en wie de bestuurder was. 

Volgens de politie is er nog veel onduidelijk, maar er lijken geen andere voertuigen betrokken te zijn geweest bij het ongeval. 

Volledig scherm
Een aantal aanzittenden werd uit de auto geslingerd. © Bart Meesters
Volledig scherm
Dodelijk ongeluk op A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters
Volledig scherm
Dode en vier gewonden bij ongeluk op A59. © Bart Meesters