Volledig scherm
De auto belandde door nog onbekende oorzaak in een greppel naast de A15 bij Echteld. © Persbureau Heitink

Dode en zwaargewonde bij ernstig ongeluk bij Echteld

Bij een ernstig eenzijdig ongeluk op A15 ter hoogte van Echteld is gisteren een 48-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Haar 11-jarige kind raakte zwaargewond. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. 

Een woordvoerster van de politie vertelt dat er vier mensen in de auto zaten tijdens het ongeval, waaronder de omgekomen vrouw en het zwaargewonde kind. Twee anderen bleven ongedeerd.  De politie meldt dat de omgekomen passagier uit de auto werd geslingerd. Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

Snelweg afgesloten

De A15 werd deels afgesloten voor verkeer, zodat hulpverlening hun werk kon doen. Hiertoe werd later ook de linker rijstrook op de andere weghelft afgesloten. Vervolgens heeft de politie sporenonderzoek verricht.  Ook heeft een politiehelikopter opnamen gemaakt van de situatie. 

Hoe het eenzijdige ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Rond 20.00 uur is de rijbaan weer vrijgegeven en de omleiding ingetrokken. De politie heeft tot 20.30 uur onderzoek gedaan.

Vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeval reed, heeft de rijbaan geblokkeerd met zijn voertuig. ,,De chauffeur was niet betrokken bij het ongeval, maar heeft zijn voertuig dwars over de weg gezet. Daardoor konden de hulpdiensten naar de slachtoffers’’, laat de woordvoerster van de politie weten. 

Slachtofferhulp

Meerdere weggebruikers zijn mogelijk getuige geweest van het ernstige ongeval en het daarop volgende handelen van de hulpverleners. Voor mensen die hier behoefte aan hebben, is er de mogelijkheid voor slachtofferzorg, meldt de politie zaterdagavond. Mensen die behoefte hebben aan hulp, dienen contact op te nemen met de politie.

Volledig scherm
Een traumahelikopter landde bij het ongeval op de A15. © Persbureau Heitink