Volledig scherm
ANP.

Dode insecten tellen op nummerplaat

Insectenexperts van de Wageningen Universiteit willen meer inzicht krijgen in het aantal insecten in Nederland en de invloed van het verkeer op de beestjes. Daarom roept de website splashteller.nl automobilisten op na een autorit het aantal dode insecten op de kentekenplaat te tellen en door te geven.

Het resultaat moet meer inzicht geven in het insectenbestand in Nederland. Automobilisten kunnen naast het aantal geplette insecten hun kenteken opgeven, het type auto en het aantal gereden kilometers. Volgens schattingen gaan in Nederland jaarlijks vijfhonderd miljard insecten dood door een botsing met een auto.

In Wageningen begint woensdag de vierdaagse InsectenExperience, waar belangstellenden alles te horen en te zien krijgen over insecten.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.