Mohammed Alarasi (inzet) zou bij vergissing zijn geliquideerd. De politie deed gisteren sporenonderzoek op de parkeerplaats bij het sportcentrum in Amersfoort waar de liquidatie maandagavond plaatsvond.
Volledig scherm
Mohammed Alarasi (inzet) zou bij vergissing zijn geliquideerd. De politie deed gisteren sporenonderzoek op de parkeerplaats bij het sportcentrum in Amersfoort waar de liquidatie maandagavond plaatsvond. © facebook, Caspar Huurdeman

'Dode liquidatie Amersfoort onbedoeld slachtoffer'

De Amersfoorter die maandagavond met meerdere pistoolschoten in de buikstreek werd geliquideerd op de parkeerplaats bij Club Pellikaan in Amersfoort, is mogelijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. De dader(s) zou(den) aan de familie van Mohammed Alarasi (22) hebben laten weten dat sprake was van een vergissing.

De BMW die de dader(s) van de liquidatie vermoedelijk gebruikte(n) en in brand stak(en) om alle sporen uit te wissen.
Volledig scherm
De BMW die de dader(s) van de liquidatie vermoedelijk gebruikte(n) en in brand stak(en) om alle sporen uit te wissen. © Caspar Huurdeman
Bekenden van het slachtoffer en nieuwsgierigen maandagavond op de plek van de liquidatie.
Volledig scherm
Bekenden van het slachtoffer en nieuwsgierigen maandagavond op de plek van de liquidatie. © Caspar Huurdeman
 
Het is te hopen dat de dader snel wordt gepakt, want anders zou het weleens tot een uitbarsting kunnen komen.

Dat verklaren bronnen uit de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort tegenover het AD. Volgens hen stuurde(n) de dader(s) van de liquidatie maandagnacht een sms aan de familie van Mohammed Alarasi. In het tekstbericht zou hebben gestaan dat de kogels voor iemand anders bestemd waren.

Het slachtoffer zou zich ook nooit hebben ingelaten met criminele zaken en bezig zijn geweest met het volgen van een studie. Vooral daarom is de woede onder Marokkaanse Amersfoorters over de bloedige afrekening immens, zeggen bekenden van de familie.

'Wraak'
'Het is te hopen dat de dader snel wordt gepakt, want anders zou het weleens tot een uitbarsting kunnen komen. Alarasi is een grote familie in de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort. Die laten het er niet bij zitten,'' aldus een van hen op de dag na de moord. Geen van de bekenden wil met zijn naam in de krant.    

Familieleden van het slachtoffer bleven gisteren onbereikbaar voor vragen.  

'Naar buiten gelokt'
Het slachtoffer speelde eergisteren zoals elke maandagavond een potje zaalvoetbal met vrienden in sportcentrum Pellikaan, zeggen bekenden. De meeste zaalvoetballers vertrekken om kwart over tien naar huis. Een kwartier later loopt ook Mohammed Alarasi naar buiten. Volgens sommigen werd hij met een telefoontje naar buiten gelokt, anderen houden het erop dat hij onderweg was naar zijn auto om naar huis te rijden.

De politie had gisteravond nog geen spoor van de schutter(s). Een mogelijke link is de uitgebrande BMW die maandagnacht werd aangetroffen in Leusden, enkele kilometers verwijderd van Amersfoort. 'Wij sluiten niet uit dat een mogelijke schutter met die auto is vertrokken uit Amersfoort. Dat onderzoeken we nu,'' aldus de politie.

 Het fitnesscentrum ging gisteren weer open. Het politieonderzoek speelt zich voornamelijk buiten de sportschool af. Club Pellikaan maakt deel uit van een keten.