Volledig scherm
© News United/Dennis Nengerman

Dode man in woning Losser, politie arresteert vrouw

In Losser bij Enschede is in de nieuwjaarsnacht het lichaam van een man gevonden. De politie heeft in de loop van de nacht een vrouw aangehouden, op basis van het eerste onderzoek.

Een woordvoerder van de politie meldt dat rond 03:10 uur een eerste melding binnenkwam. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij in de woning het levenloze lichaam aan. Daarop is een uitgebreid onderzoek ingesteld, dat meer duidelijkheid moest geven over de toedracht. 

De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

Rond de klok van half vijf kon de politie melden dat een vrouw is aangehouden. De politie gaat door met het onderzoek. Van zowel arrestant als slachtoffer is de identiteit vooralsnog onbekend. 

 1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
  PREMIUM
  Dagboek

  Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

  Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.
 2. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
  PREMIUM

  ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

  Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.