Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit één familie, een van hen ging trouwen

VideoDe Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe rouw nadat afgelopen nacht vier jonge mannen uit één familie om het leven zijn gekomen bij een ongeluk op de A12 bij Den Haag. Een van hen zou binnenkort trouwen.

Het fatale ongeluk is als een harde klap aangekomen. ,,Heel heftig. Het waren bekende jongens in de Turkse gemeenschap. Iedereen kende ze wel”, zegt Tahsin Cetinkaya van de Turks-Islamitisch Culturele Stichting Den Haag.

Het gaat om twee broers en een neef uit één familie met Turkse wortels uit Zoetermeer en Den Haag: Yunus (16), Emre (18) en Mohammed (21). Het vierde slachtoffer is een zwager, die binnenkort zou trouwen. Dat is een 26-jarige man uit Rotterdam. ,,De hele Turkse gemeenschap is in rep en roer. Het nieuws gaat snel rond.”

Hennafeest

Het viertal was onderweg van een hennafeest, een ceremonie die gehouden wordt voor de bruiloft. Dat feest had de komende dagen plaats moeten vinden. ,,Dat eindigt nu in zo’n drama”, aldus Cetinkaya. Kennissen en vrienden van de familie zijn nu druk bezig met het regelen van de uitvaart. ,,Zo hoort dat in de Turkse gemeenschap. De ouders en directe familie kunnen dan in alle rust het verlies verwerken.”

Bij het Turkse centrum in de Kempstraat zijn vandaag veel mensen bijeengekomen om te rouwen. De lichamen van de omgekomen jongeren worden daar deze middag nog verwacht. Naar verwachting worden ze morgen begraven.

Vragen

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Volgens de politie waren er geen andere voertuigen bij betrokken. Volgens getuigen reed de auto met het viertal door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aan, waarna de wagen achter de vangrail op de zijkant terechtkwam. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De ravage na het ongeluk op de A12 bij Den Haag. © District 8
Volledig scherm
Vier doden bij ongeluk op de A12. © District8