Doden door ongeluk op A1 bij Deventer zijn vier jonge mannen

De vier personen die vanochtend om het leven zijn gekomen door een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn allemaal mannen van begin twintig, maakte de politie zojuist bekend. 

Het eenzijdige ongeval gebeurde even voor 06.00 uur op de weg richting Apeldoorn. De auto raakte van de weg en botste in de berm op de metalen constructie waar matrixborden aan hangen. Het voertuig vloog vervolgens in brand.

Geen van de inzittenden overleefden het ongeluk. De precieze identiteit meldt de politie vandaag niet ‘in verband met het onderzoek dat nog loopt en uit medeleven met de nabestaanden’. Een woordvoerder spreekt van ‘een afschuwelijk en traumatisch ongeval’.

Tot de slachtoffers behoren één of meerdere leden van voetbalclub Columbia uit Apeldoorn. De club heeft al haar wedstrijden voor vandaag afgelast. De club komt later vandaag met meer informatie.

Volledig scherm
Een auto reed tegen een portaal langs de snelweg. © Rens Hulman / News United

Weg afgesloten

De weg richting Apeldoorn werd direct afgesloten voor politieonderzoek. Er werden schermen geplaatst om het autowrak aan het zicht te onttrekken. Verkeer richting Apeldoorn werd omgeleid via Almelo/Zwolle en verkeer richting Arnhem kon het beste via Enschede rijden.

Even voor 8.30 uur werden twee van de drie rijstroken weer vrijgegeven. De afrit Deventer-Centrum en de rechter rijbaan werden om 11.25 uur weer opengesteld. Later op de dag zullen hulpdiensten de bodem nog saneren. De afrit gaat dan weer even dicht.

Staphorst

Opvallend is dat eerder deze ochtend op vergelijkbare wijze mis ging op de A28 bij Staphorst. Bij dit ongeluk is een 19-jarige vrouw uit Deventer om het leven gekomen. Haar bijrijder, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte gewond. De vrouw raakte met haar auto door nog onbekende oorzaak de vangrail, schoot er overheen en raakte een portaal. De auto belandde vervolgens op zijn kop in de berm.

Vorige week presenteerden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat de verkeersdodencijfers van vorig jaar. Daaruit blijkt dat het aantal doden op Nederlandse wegen hard stijgt. Vorig jaar kwamen 678 personen om in het verkeer. Een stijging van 11 procent ten opzichte van 2017: 65 doden meer. Dat percentage is de sterkste toename sinds 1989. Binnen Europa staat Nederland overigens in de top 3 van landen met de veiligste wegen. Ook wat aantal verkeersdoden betreft komt Nederland op een derde plaats.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”