Donorkind Maria grote stap dichter bij identiteit van weigerende spermadonor

videoDonorkind Maria (23) is een grote stap dichter bij de identiteit van haar donorvader, die een eerdere belofte brak en anoniem wil blijven. Ze krijgt alsnog zijn persoonsgegevens, tenzij de man zwaarwegende belangen kan aantonen. Een commissie gaat zich daarover buigen.

16 reacties

 • Angélique Broekman

  11 maanden geleden
  @Marscha ter Haar. Jammer dat zo weinig mensen het willen begrijpen. Niet weten wat de achtergrond van je ouders is, kan soms ertoe lijden dat je zelf niet geholpen kan worden. Steeds opnieuw loop ik tegen die vragen aan. Toen mijn ouders nog leefden mocht ik niets weten, nu na hun dood, wordt mijn strijd alleen maar moeilijker. Hopelijk komt er genezing maar soms maakt het het leven extra zwaar.
 • R.D. Ceulen

  11 maanden geleden
  Lastige situatie. Aan de ene kant het belang van de donorkinderen voor wie het om medische redenen van belang kan zijn om te weten aan wie ze verwant zijn. Aan de andere kant: ze zijn slechts bloedverwant, hun ouders zijn hen die ze hebben opgevoed, niet de donor. Diens belang omvat ook het recht om zonder geforceerde familie-betrekkingen te kunnen leven. Ook hetzelfde voor eiceldonoren. Er zal goed naar moeten worden gekeken in de nabije toekomst hoe dit verder moet.
 • I. van de Borg

  11 maanden geleden
  Th vd Wiel, in het artikel wordt gezegd dat de donor in eerste instantie een zogenaamde B donor was. Dat is een donor waarvan de naam bekend is. Pas later, toen de moeder haar dochter al had, heeft de donor ervoor gekozen om toch onbekend te worden. Dus het ligt in dit geval niet aan de moeder. Ik vraag me overigens wel af of je als dochter zijnde je beter gaat voelen al je deze man dwingt om bekend te worden. Lastige situatie lijkt me dit.
 • Ossel

  11 maanden geleden
  Als je A zegt dan moet je ook B zeggen. Ieder kind heeft het recht om de vader te kennen. Dan had je maar geen donor moeten worden. Het meisje heeft er niet om gevraagd.
 • Joop Zuurmelk

  11 maanden geleden
  Er is een schreeuwend tekort aan zaaddonoren, dit zal echt geen andere mannen over de streep trekken, eerder het omgedraaide.