Volledig scherm
Bloemen en kaarsen op de plaats waar Samir Jabli werd doodgeschoten © Artwin Kreekel

'Dood van Mohammed Alarasi was onnodig'

UpdateDe familie van de in januari vermoorde Mohammed Alarasi (22) ziet in de liquidatie van Samir Jabli, in de nacht van zondag op maandag in Amersfoort, opnieuw bewijs dat hun zoon en broer slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Volledig scherm
Jabli werd in de nacht van zondag op maandag in Amersfoort geliquideerd © anp
Volledig scherm
© anp

Dat stelt Jillis Roelse, advocaat van de familie Alarasi, in een verklaring. Samir Jabli (38) werd in de nacht van zondag op maandag zittend in zijn auto op de Hendrick de Keyserlaan in Zielhorst doodgeschoten. Zijn dood voelt voor de familie van Alarasi als een bevestiging dat in januari waarschijnlijk niet Mohammed, maar de bij de politie bekende Jabli het doelwit had moeten zijn. Alarasi werd doodgeschoten op het parkeerterrein van sportschool Club Pellikaan in Kattenbroek.

Na de dood van Alarasi kreeg de familie signalen dat Mohammed mogelijk slachtoffer was geworden van een persoonverwisseling, aldus de advocaat, die vanmiddag niet bereikbaar was voor commentaar. Met die informatie is de familie naar de politie gegaan. Dat Jabli nu is geliquideerd, voelt als 'een dreun in het gezicht'. ,,Mohammed had geen enkele binding met zware criminaliteit en had met niemand een conflict," aldus de familie.

Monumentje
De politie wil niet op de stellingname van Roelse reageren, omdat elk mogelijk verband tussen de dood van Alarasi en Jabli nog wordt onderzocht, aldus woordvoerder Leonie Bosselaar. Het verhaal dat de kogels die Alarasi velden, zouden zijn bedoeld voor Jabli, doet op internetfora al langer de ronde. De moord in januari zou de vergelding zijn voor het rippen van een partij cocaïne van een drugsbende.

Op de parkeerplaats aan de Hendrick de Keyserlaan, waar Jabli is doodgeschoten, is  vandaag door familie en vrienden een herdenkingsmonumentje ingericht. Om vier uur lagen er vier bossen bloemen en stonden er twee lantaarns met kaarsen. Voor mijn grote broer staat op een kaartje aan een bos witte rozen. Familieleden en vrienden houden wisselend de wacht.

Volgens omwonenden is het, sinds maandagochtend de auto met daarin het lichaam van Jabli werd weggetakeld, rustig gebleven in de buurt.