Doodgereden baby Lutten was drie weken oud

De baby die gisteravond werd doodgereden in Lutten (gemeente Hardenberg) was drie weken oud. Dat liet de politie vandaag weten.

De baby lag in een kinderwagen waarmee zijn vader aan het wandelen was. De 23-jarige man stond op de Dedemsvaartseweg-Noord toen hij vanachter werd aangereden door een auto. Door de klap werd de kinderwagen weggeslingerd, de baby overleed ter plekke.

De automobilist, die was doorgereden, meldde zich later bij de politie. Het is een 51-jarige man uit de gemeente Hardenberg. Hij zit vast wegens dood en letsel door schuld en het verlaten van de plaats van de aanrijding.

Hoe het kon gebeuren is nog onduidelijk. Een bloedproef is afgenomen, maar dat is volgens een politiewoordvoerder gebruikelijk in dit soort gevallen. De vader werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.