Volledig scherm
© anp

Doodgestoken Zweedse deed aangifte van bedreiging

UpdateDe 19-jarige Zweedse studente die dinsdag in Den Bosch werd doodgestoken, heeft in augustus al aangifte gedaan van bedreiging door haar ex-vriend. Dat heeft de politie donderdagavond gemeld.

De jonge vrouw werd dinsdagochtend neergestoken in de brandgang achter het huis waar ze woonde in de Leonardus van Veghelstraat. Buurtbewoners zeggen dat ze werd opgewacht en toen is aangevallen.

Het slachtoffer heeft eerst melding gemaakt van de bedreiging en een paar dagen later nam de politie haar aangifte op. Ze heeft advies gekregen van de politie en er zijn afspraken gemaakt. De aangifte moest nog verder in behandeling worden genomen, aldus de politie. De verdachte zit nog zeker twee weken langer vast. De rechter in Den Bosch heeft dat vrijdag bepaald. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van moord dan wel doodslag.

De Zweedse zat sinds vorig jaar op het Willem I College in Den Bosch. Directeur Gregoor Somers zei woensdag dat de havo-leerlinge afgelopen maandag in het eerste gesprek met haar mentor in het nieuwe schooljaar vertelde dat ze met de dood werd bedreigd door haar ex-vriend. De relatie was ongeveer drie maanden geleden beëindigd. Ze had aangifte gedaan en ze had direct contact met de politie.