Links Walter van W. in de rechtbank, rechts de herdenkingsplek voor Fleur Balkestein.
Volledig scherm
Links Walter van W. in de rechtbank, rechts de herdenkingsplek voor Fleur Balkestein. © AD

Doodrijder van Fleur mag toch op verlof, maar alleen via vaste route naar huis en met enkelband

Walter van W., de man die in maart 2016 tijdens een straatrace met alcohol op de jonge Fleur Balkestein doodreed, mag toch op verlof in zijn woonplaats Loosdrecht. Omdat zijn huis vlak bij de herdenkingsplek voor Fleur ligt, de plek waar hij haar doodreed, mag hij alléén een vaste route naar huis afleggen en mag hij zich verder nergens in Loosdrecht laten zien.

 1. Annemiek ontsnapt op nippertje aan brutale hondendieven: ‘Ik dacht maar één ding: wegwezen hier!’
  PREMIUM

  Annemiek ontsnapt op nippertje aan brutale hondendie­ven: ‘Ik dacht maar één ding: wegwezen hier!’

  De Brabantse Annemiek dacht vorige week aan het begin van de avond in alle rust haar honden uit te laten in de wijk Luneven in Boxmeer. Ineens sprong er in de straat waar ze liep een man uit een wit busje. Die kwam direct op haar af. Annemiek dacht nog maar één ding: ‘Wegwezen hier!’ Ze rende met haar hondjes naar het dichtstbijzijnde huis waarvan ze zeker wist dat er iemand thuis was. ,,Daar kon ik gelukkig snel naar binnen.’’
 2. Groei internetverkoop niet langer door het dak

  Groei internet­ver­koop niet langer door het dak

  Het zijn zeker nog dubbele cijfers, maar een recordgroei zoals begin dit jaar zat er tijdens het tweede kwartaal niet meer in voor Europese webwinkels. In april, mei en juni spendeerden Nederlandse consumenten meer dan 800 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie. Dit is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar een stuk minder dan de 64 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werd gehaald.