Het leven van Gert-Jan van Duren: 24 uur per dag in bed.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leven van Gert-Jan van Duren: 24 uur per dag in bed. © Bert Kamp

Doodzieke Gert-Jan per ambulance naar rechtbank: ‘UWV houdt vol dat herstel mogelijk is’

Hij kan niets meer, ligt permanent in bed. Elke prikkel doet pijn of kost energie. De brandstof is op. Perspectief is er niet. Maar de instanties denken dat Gert-Jan van Duren (58) wel weer aan het werk komt. Woensdag gaat de doodzieke Almeloër per Wensambulance naar de rechtbank. En volgt hij liggend het juridische gevecht voor volledige afkeuring.

84 reacties

 • japke bonsma

  2 maanden geleden
  Hier lopen diverse jonge mensen rond met wajong uitkering die er niets voor hoeven te doen.zitten zogenaamd in "oude" regeling dus kunnen doen en laten wat ze willen .incl.belastingen en voordeeltjes minimaal €1500 p mnd. Doe daar wat aan !!!!!
 • japke bonsma

  2 maanden geleden
  Hier lopen diverse jonge mensen rond met wajong uitkering die er niets voor hoeven te doen.zitten zogenaamd in "oude" regeling dus kunnen doen en laten wat ze willen .incl.belastingen en voordeeltjes minimaal €1500 p mnd. Doe daar wat aan !!!!!
 • A. Ten Napel

  2 maanden geleden
  Ik weet er iets vanaf, ik had en heb een hartprobleem en draag een ICD. Twee jaar ziekte wet wel betaald door het UWV. Een verbod van de cadiologe om te werken en maar drammen en intimideren. Een scherpe brief van de cardiologe bracht gelukkig uitkomst. Deze zaak is buiten proportioneel en er moet een eind aan komen.
 • Christina Tache

  2 maanden geleden
  Je wenst het niemand toe met uwv te maken te krijgen. Ook hier is sprake van doorgeslagen wantrouwen. Het gevecht kan iemand die echt ziek is niet aan. Zonder hulp van iemand die voor je opkomt red je het niet.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk! Ik heb een ongeval gehad in 2014. Kan daardoor licht en geluid niet meer verdragen, ptss en whiplash. 2 jaar ziektewet. Daarna naar uwv tot 2020 wia gehad en opeens had de verzekeringsarts geconstateerd dat me klachten weg waren heel apart nadat ik juist nog meer medische gegevens/ bewijzen had. Ik kon gewoon volgens hun weer aan het werk. Paar weken geleden rechtszaak tegen uwv gehad. Echt ongelooflijk hoe je word behandeld… J vermeer
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.