anp
Volledig scherm
© anp

Door kostenbesparing lagen examens 'voor het oprapen'

RotterdamDe examens bij het Ibn Ghaldoun waren zo slecht beveiligd, dat het geen wonder is dat leerlingen ze hebben gestolen. De eindtoetsen lagen in een kluiskamer die vanwege kostenbesparingen onbeheerd was. Het was daardoor 'een snoeppot' voor de 'hongerige' eindexamenkandidaten.

 1. Strafdossier Ibn Ghaldoun: Klas stond boven de wet

  Strafdos­sier Ibn Ghaldoun: Klas stond boven de wet

  Het is de meest besproken schoolklas van Nederland: 6 vwo van het Ibn Ghaldoun, verantwoordelijk voor de grootste examenroof ooit. Hoe kon het zo misgaan? Ze mochten probleemloos hun gang gaan, blijkt uit nieuwe documenten in het strafdossier dat het AD inzag. De klas stond boven de wet op school, want 6 vwo móest en zou de eindstreep halen. Desnoods met spieken en onderhandelen over cijfers. Maandag staan elf scholieren voor de rechter.
 2. Woede over handelwijze gemeente in zaak zwaargehandicapte Abdullah: ‘Ronduit asociaal’
  PREMIUM

  Woede over handelwij­ze gemeente in zaak zwaargehan­di­cap­te Abdullah: ‘Ronduit asociaal’

  Het weigeren van een invalidenparkeerplaats aan de 22-jarige zwaar gehandicapte Abdullah heeft landelijk een storm van verontwaardiging opgeroepen. Niet alleen lokale Haagse politici spreken hun afschuw uit over het beleid van de gemeente Den Haag, maar ook in de Tweede Kamer zijn ze stomverbaasd. Denk eist uitleg van de minister. ,,Dit is ronduit asociaal van de gemeente.’’