Door politie neergeschoten man overlijdt in ziekenhuis

De politie heeft dinsdagochtend rond 8.00 uur een man neergeschoten op de Muldersweg in Etten-Leur. De dader bedreigde enkele agenten met een hakmes. De 57-jarige man uit Etten-Leur is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. 

De man werd in zijn romp geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De 57-jarige man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op dat moment was hij nog aanspreekbaar. Aan het einde van de ochtend is hij overleden. 

Dreigen met hakmes

Er kwamen dinsdagochtend meldingen binnen van een verwarde man die met een hakmes rondliep. Hij zou met het mes omstanders hebben bedreigd. Toegesnelde agenten werden bedreigd met het hakmes. De agenten vertelden hem meerdere malen dat hij het mes moest neerleggen, maar daar reageerde de man niet op. Na een waarschuwingsschot bleef hij echter dreigen. Vervolgens is er gericht geschoten. 

Onderzoeken

Omdat er door de agenten schoten is, is de Rijksrecherche op de hoogte gebracht van het incident. Zij moeten nu onderzoeken of de politie terecht geschoten heeft. Ook zijn rechercheurs begonnen aan het onderzoek naar het incident. De politie roept iedereen op die iets gezien heeft of die is benaderd door de man in de buurt van de Geerkade/Muldersweg zich te melden. 

Volledig scherm
Man neergeschoten na het bedreigen van agenten met hakmes. © MaRic Media / Tom van der Put
Volledig scherm
Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur. © MaRic Media / Tom van der Put
Volledig scherm
Het hakmes waarmee de man de agenten bedreigde. © MaRic Media / Tom van der Put
Volledig scherm
Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur. © MaRic Media / Tom van der Put
Volledig scherm
Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur © Jack Konings
Volledig scherm
Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur. © MaRic Media / Tom van der Put
  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam dient vandaag de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.