Volledig scherm
© Bert Felix

Door warmte gestremd treinverkeer weer op gang

UPDATEDe treinen rijden vanavond rond 21.30 uur steeds meer volgens plan. ProRail meldt dat het aantal storingen zienderogen afneemt.

Het treinverkeer van en naar Zwolle lag afgelopen middag tot 20.10 uur plat door een stroomstoring. De storing zorgde ervoor dat alle seinen en wissels het niet deden. Omdat er wel spanning op de bovenleiding stond, bleef de airco in treinen gewoon werken. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg en Tilburg en Breda, dat eerder verhinderd was door een defecte trein, is ook hervat. Door een seinstoring reden er ook minder treinen tussen Den Bosch en Eindhoven. 

De organisatie meldde op zijn website dat de hoge temperaturen van vandaag konden leiden tot onder meer het uitzetten van spoorstaven, waardoor er kronkels in het spoor ontstaan. Treinen konden dan niet meer over het spoor rijden. Ook kon elektronica ontregeld raken, met sein- en wisselstoringen tot gevolg. 

De storingen waar het treinverkeer last van had, waren verspreid over het hele land. Het betrof seinstoringen, een defecte trein en de gevolgen van een aanrijding eerder vandaag. ProRail adviseerde reizigers voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.