Volledig scherm
Bedrijfsartsen zetten nog weinig in op mogelijkheden die kankerpatiënten hebben om aan het werk te gaan.

'Doorwerken met kanker vaak beter'

Werkgevers en bedrijfsartsen weten vaak niet wat ze met een kankerpatiënt aanmoeten. Zonde, want werk heeft een positieve invloed op een kankerpatiënt, aldus RTL Nieuws. Door blijven werken is een soort 'medicijn'. Mensen hebben afleiding, structuur en het gevoel dat ze weer meedoen.

Hoe bedrijfsartsen zouden moeten omgaan met de re-integratie van werknemers met kanker, daar is onlangs een richtlijn voor opgesteld. Die was hard nodig. Bedrijfsartsen zetten nog weinig in op mogelijkheden die kankerpatiënten hebben om aan het werk te gaan.

Desiree Dona van de beroepsvereniging​ van bedrijfsartsen (NVAB) ziet de 'rampzalige gevolgen' als de bedrijfsarts pas laat bij het proces betrokken wordt: ,,Er is dan al veel schade ontstaan, omdat er geen begeleiding of voorlichting is geweest." Volgens haar is het belangrijk om in contact te blijven met de werknemer tijdens het (lange) traject van behandelingen.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.