Peter van der Velden.
Volledig scherm
Peter van der Velden. © Victor van Breukelen

Dordtse burgemeester woest op VU om onderzoek GenX

De Dordtse burgemeester Peter van der Velden is razend op de VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam die met haar onderzoek naar GenX rond Chemours volgens hem grote onrust creëert onder de Dordtse bevolking.

 1. Reacties op rapport Remkes: ‘Iedereen blij? Nog niet, ik erger me aan die ondersteboven gehangen vlaggen’
  5

  Reacties op rapport Remkes: ‘Iedereen blij? Nog niet, ik erger me aan die onderstebo­ven gehangen vlaggen’

  ‘Boeren en sympathisanten, toon jullie vertrouwen in een goede afloop, wees trots op het land waarop jullie akkeren en toon dat uitbundig met rood, wit, blauw’ en ‘Als je ziet wie de tegenstanders waren van Even tot Hier, dan wist ieder weldenkende kijker wel dat Niels van der Laan en Jeroen Woe dit op hun sloffen zouden winnen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 8 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”