Deze gerookte apen werden jaren geleden aangetroffen in een transport van Afrika naar Parijs. Het verboden vlees is daar nog steeds verkrijgbaar.
Volledig scherm
Deze gerookte apen werden jaren geleden aangetroffen in een transport van Afrika naar Parijs. Het verboden vlees is daar nog steeds verkrijgbaar. © AP

Douane en voedselwaakhond: illegaal apenvlees in Nederland zeldzaamheid

updateDe douane en de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Nederland herkennen zich niet in een noodkreet uit Engeland waar in een maand tijd bij grenscontroles al duizend kilo bushmeat is onderschept. Volgens de autoriteiten daar neemt illegale handel in Europa van vlees van beschermde dieren zoals apen toe. Maar het is volgens de douane alhier de afgelopen jaren nauwelijks gevonden bij controles op bijvoorbeeld Schiphol. Het vermoeden bestaat dan ook dat de smokkelroutes via andere landen lopen. 

  1. LIVE | Eerste cruiseschip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantaineregels
    CORONAVIRUS

    LIVE | Eerste cruise­schip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantai­ne­re­gels

    De meeste Nederlanders zijn ondanks de lockdown blijven bewegen, concludeert de Hartstichting. Bijna twee derde is fysiek actief en zo'n 40 procent van hen beweegt zelfs meer dan voor de pandemie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt op basis van GGD-cijfers vast dat mensen met een baan in het onderwijs zich sinds vorig jaar het vaakst hebben laten testen op corona. Tussen augustus en april werden 11,3 miljoen coronatesten afgenomen bij 6,7 miljoen mensen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.