Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP / AFP

Dramatische situaties in zorginstellingen na verdubbeling vacatures: ‘Zorginfarct’

Het aantal openstaande vacatures in de sector zorg en welzijn is in drie jaar tijd verdubbeld. In het derde kwartaal van dit jaar bleven 67.000 banen onbemand. Met name in de verpleging, verzorging en thuiszorg is het probleem groot.

110 reacties

 • Shirley de Ruyter

  1 maand geleden
  Helaas wel heel herkenbaar. Hele hoge werkdruk in verpleeghuizen en niet goed betaald. Nu werk ik in het zhs op de IC, 1 op 1 zorg. Kan genieten van de patiënt.. gesprekken voeren enz. Maar na 15 jaar snak ik ook wel eens maar eigen roosters maken en weekenden meer thuis. Nachtdiensten hakken er flink in en je zou voor alle verantwoording echt meer geld mogen krijgen! Gelukkig super gelukkig met mijn werk.
 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Een zorginfarct is het gevolg van een rampzalig regeringsbeleid, van vier kabinetten Rutte. Ook in de jaren 70-80 hadden grote problemen in de zorg, maar zoals gewoonlijk hebben onze regeerders er weer niets van geleerd. De geschiedenis blijft zich herhalen. En geloof me, het gaat nog veel slechter worden en nodeloze mensenlevens kosten.
 • Peter Ruwaard

  2 maanden geleden
  Ik heb in 1978 tot 1980 een opleiding ZV gedaan in een verpleeghuis in Den Haag. De cliënten lagen met 6 personen op een kamer met de tussen de bedden een gordijn. De cliënten lagen vaak te wachten en mochten blij zijn dat ze voor 12.00 uur in de gezamenlijke huiskamer zaten. Er was toen veel personeelstekort terwijl er meen ik tussen de 500.000 en 600.000 werklozen waren. Cliënten toen nog gewoon bewoners zaten heel vaak een uur te wachten voor het toilet zodra ZV diploma gehaaldontslag teduur
 • Rooks

  2 maanden geleden
  De fout ligt ook voor een groot gedeelte bij de organisaties die de zorginstellingen runnen dure zzp en uitzendkrachten in schaal ......hoge kosten terwijl vast personeel moet ploeteren in schaal 35 klein team van vaste medewerkers die de ballen hoog moeten houde maar niet vaste medewerkers belonen met een aantrekkelijk loon nee we nemen dure zzp en uitzendkrachten die hun ding doen en niet meer dan dat het papier werk en alle rompslomp erom heen die blijft liggen voor de vaste medewerkers .
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Goedemorgen, wie wil er nu in een verpleeghuis werken? Alles moet vlug. Geen tijd voor gesprek. Mensen moeten hun behoefte maar doen in een I legger. Stuit gaat open. Veel ellende daardoor. Mensen worden incontinent gemaakt. Niet om aan te zien. Ik ken de situatie in het ziekenhuis niet. Maar in de verpleeghuizen wel. Groet Marga Joosten