Volledig scherm
Robert-Jan Mastenbroek, oprichter van Dream or Donate: ,,Ik ben geen verdachte.’’ © privé

Dream or Donate-oprichter Mastenbroek is aan het terugbetalen: eerste 25 mille is overgemaakt

Dream or Donate-oprichter Robert-Jan ‘Broer’ Mastenbroek (29) uit Witharen stelt dat hij door de politie niet wordt gezien als verdachte. Hij heeft zijn computers inmiddels weer terug en zegt druk bezig te zijn om vermeende gedupeerden schadeloos te stellen. De eerste 25.000 euro zijn inmiddels overgemaakt naar een advocatenkantoor dat voor gedupeerden optreedt. 

De politie kon vanochtend nog niet bevestigen dat Mastenbroek inderdaad niet als verdachte beschouwd wordt en er geen strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt. 

Mastenbroek schrijft voorts dat hij inmiddels een elektrische shovel die op landgoed Oergoed in Witharen staat, heeft verkocht. Opbrengst: 25.000 euro. Dat geld is, inmiddels op de derdenrekening van advocatenkantoor De Vries & Kasem gestort, zo bevestigt advocaat Royce de Vries. Dat Amsterdamse kantoor behartigt de belangen van een groep mensen die op Dream or Donate geld inzamelden maar dat kwijtraakten door het plotselinge opheffen van de site. Het kantoor moet het geld verdelen onder de gedupeerden. ,,Het bedrag is nog niet de volledige schade die mijn cliënten geleden hebben, maar het is een positief signaal’’, stelt De Vries. Het kantoor neemt geen nieuwe Dream or Donate-cliënten meer aan. 

Contact

‘Broer’ Mastenbroek stelt voorts dat andere gedupeerden via Slack contact met hem moeten opnemen; hij zal hen dan direct schadeloos stellen. De verkoop van het landgoed met villa aan De Haar in Witharen moet daarvoor geld in het laatje brengen. Mastenbroek stelt dat er al bezichtigingen gepland zijn. De vraagprijs lag eerst op 950.000 euro maar is opgetrokken naar 1,1 miljoen euro omdat het object nu ook de kas en de tuinen vlakbij het perceel omvat. 

Commissie

Mastenbroek rekent op een ‘snelle’ verkoop. Mastenbroek waarschuwt gedupeerde inzamelaars wel dat  ‘uiteraard van het totaalbedrag de transactiekosten en commissie nog steeds in mindering gebracht zullen worden’. Ook vraagt hij nogmaals om geduld. Het crowdfundplatform Dream or Donate ging vorige week plotseling ‘op zwart’. Tientallen mensen die geld inzamelden voor goede doelen konden niet meer bij hun geld. Eigenaar Mastenbroek stelde te zijn gehackt en al maandenlang te worden afgeperst waardoor hij het platform wel moest sluiten. 

Mastenbroek zette eerder zijn inboedel op Marktplaats. Bekijk hieronder wat hij allemaal te koop had:

  1. Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Een piloot van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft gisteren een vlucht van Tenerife naar Amsterdam noodgedwongen moeten afbreken. Na een opeenstapeling van geannuleerde vluchten en vertragingen - als gevolg van de zandstormen - had hij zijn maximumaantal vlieguren bereikt. Het vliegtuig landde in Parijs, waarna de enkele honderden passagiers in zeer korte tijd in hotels ondergebracht moesten worden.