Akwasi tijdens zijn toespraak tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam, afgelopen maandag.
Volledig scherm
Akwasi tijdens zijn toespraak tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam, afgelopen maandag. © Videostill Akwasi

Dreigementen voor Akwasi na zwarte piet-uitspraak, rapper doet aangifte waar mogelijk

Zijn toespraak tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam heeft rapper Akwasi een reeks dreigementen opgeleverd. Hij deelde er vanmiddag enkele op zijn Instagramaccount. Volgens zijn management kwamen de meeste berichten binnen via social media en e-mail, en wordt er aangifte gedaan indien de gebruikte bewoordingen daar aanleiding toe geven.

 1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

  Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

  Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.
 2. Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus
  PREMIUM
  met video

  Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus

  Een 32-jarige Belgische vrouw is zaterdagnacht in het ziekenhuis overleden nadat haar 30-jarige minnaar haar door het hoofd had geschoten. Na zijn daad nam hij haar in kritieke toestand mee in de auto naar zijn zus, waar hij alles opbiechtte. ,,Ze stuurde me omstreeks 20.00 uur nog dat ze op weg naar huis was”, vertelt de echtgenoot van het slachtoffer. ,,Dat is het laatste wat ik van haar gehoord heb.”