Volledig scherm
Een flat aan de Daalwijk in Zuidoost. © Google Maps

Drie aanhoudingen na fataal schietincident in studentenwoning

Drie personen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in een studentenwoning Amsterdam-Zuidoost, waarbij vannacht een 26-jarige man om het leven kwam. 

Het drietal meldde zich zelf bij de politie. De schietpartij vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats in een studentenwoning aan de Daalwijk in Amsterdam- Zuidoost.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding dat er iemand gewond was geraakt in de woning. Het slachtoffer bleek een schotwond in zijn rug te hebben. Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten.

Het is nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in het huis. De recherche doet onderzoek en loopt daarbij alle scenario’s langs die mogelijk van toepassing zijn met betrekking tot de gebeurtenis van afgelopen nacht in en rond de studentenwoning.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’