Alexander Suma en zijn vrouw Elena in Zuid-Korea. Kort daarna werd hij ziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Suma en zijn vrouw Elena in Zuid-Korea. Kort daarna werd hij ziek. © Privéfoto

Drie ex-patiënten over het leven ná corona: ‘Insmeren met azijn hielp me er doorheen’

Ze hebben alle drie corona achter de rug en hebben dus grote kans nu immuun te zijn. Maar toch worstelen ze met hun bewegingsvrijheid: Alexander Suma, Petra Bonten en Peggy Klein: ,,Ik doe nog handschoentjes aan voor de deurklinken”, zegt de een. ,,Ik zou graag een briefje hebben van de GGD dat het achter de rug is”, zegt de ander.

Alexander Suma (40) uit Eindhoven was vanwege zijn werk in Zuid-Korea en zag daar al hoe corona in één klap de samenleving kon veranderen. Eenmaal terug in Nederland ging hij daarom expres carnaval uit de weg. ,,Ik snapte al niet dat dat nog door mocht gaan. Het virus waarde al door Europa en er waren toen al vlak over de grens in Duitsland mensen besmet.”

Maar toch bleek er ondanks die voorzichtigheid ook voor hem geen ontkomen aan. De 40-jarige geboren Limburger kreeg de volle laag van het virus: ,,Ik ben een beetje allergisch, dus ik schrik niet van een keertje niezen. Maar dit was toch anders: ik was non-stop aan het hoesten en begon echt zwaar te niezen. Maar dan een droge nies, alsof je iets in je neus hebt en je lichaam dat probeert weg te werken omdat er iets niet klopt,” aldus Suma, eigenaar van een bedrijf in duurzame energie.

  1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.