Volledig scherm
De rivier de Maas nabij Heijen, Noord-Limburg. © Screenshot Google Streetview

Drie gewonden bij aanvaring schepen op Maas

UpdateBij een aanvaring op de Maas tussen een vrachtschip en een plezierjacht zijn vandaag drie mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Paesplas bij de plaats Heijen in Noord-Limburg.

De twee opvarenden van het pleziervaartuig belandden in het water en zijn opgevangen op het vrachtschip. Ook de schipper van het vrachtschip raakte gewond.

De aard van de verwondingen van het drietal, dat in Gennep aan wal is gebracht, is nog niet bekend. Het plezierjacht zonk na de aanvaring.

  1. Enige levensdelict in cijfers criminele asielzoekers blijkt zelfverdediging

    Enige levensde­lict in cijfers criminele asielzoe­kers blijkt zelfverde­di­ging

    In de criminaliteitscijfers onder asielzoekers waar staatssecretaris Mark Harbers deze week over viel, blijkt geen enkele moord te zitten. Het enige geval waar sprake was van een voltooid levensdelict (doodslag), blijkt nu te gaan om zelfverdediging. De verdachte werd op 22 mei ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij zich volgens de rechter mocht verdedigen tegen een mishandeling waar twee belagers bij waren betrokken. Hij zat bovendien niet in een asielzoekerscentrum.
  2. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.