De drugs die in het vliegtuig werden gevonden.
Volledig scherm
De drugs die in het vliegtuig werden gevonden. © Videostill

Drie Nederlandse piloten van ‘drugsvliegtuig’ mogen Argentinië verlaten

De drie in Argentinië gearresteerde Nederlandse piloten mogen het land verlaten. Wanneer ze naar huis vliegen, wordt om privacyredenen niet bekendgemaakt, meldt KLM vandaag.

Eerder deze maand werden de drie aangehouden op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In hun vrachtvliegtuig werd een partij cocaïne onderschept, naar verluidt van 88 kilo.

Maandag werd bekend dat de piloten waren vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerie in Argentinië geen aanleiding voor vervolging zag. Voordat de drie Argentinië mochten verlaten, moesten eerst nog wat formaliteiten worden afgehandeld, meldde KLM eerder.

  1. Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje
    TV-SHOW NEDERLAND NA CORONA

    Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

    Ook na de coronapiek blijven we buiten anderhalve meter afstand houden. Dat denkt bijna twee derde van de deelnemers aan een peiling over het leven na corona. In De Toekomst van Nederland, een tv-show van het AD en Hart van Nederland, spreken vanavond ervaringsdeskundigen, experts en commentatoren over deze stelling en andere thema's die ons land na de pandemie bepalen. De uitzending begint om 20.30 uur. Kijkers kunnen meepraten door zich hier aan te melden. De Toekomst van Nederland kun je straks ook hieronder in het liveblog volgen.