Volledig scherm
© ANP

Drijvend Chinees restaurant zinkt in Heerhugowaard

Het Chinees restaurant Libelle drijft normaal gesproken op het water aan de boulevard bij winkelcentrum Middenwaard, in het stadshart van Heerhugowaard. Sinds woensdagochtend is het restaurant echter aan het zinken. Dat melden verschillende media.

Volledig scherm
© anp

Het restaurant is volgens het Noordhollands Dagblad door een lek in de betonnen drijfbak al tot aan de bodem van het water gezonken. De oorzaak van het lek is nog onbekend.

Politie en brandweer zijn ter plaatse. De brandweer heeft met pompen geprobeerd het water uit het pand te krijgen, maar is daar volgens Dichtbij.nl niet in geslaagd en aan het einde van de ochtend mee gestopt.

Medewerkers van netbeheerder Liander hebben de nutsvoorzieningen van het restaurant afgesloten.

Het gebouw is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio niet meer te redden.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.