Dringende oproep van hulpverleners: ‘Stop dat gesleep met vluchtelingenkinderen’

Met videoDe leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in noodopvanglocaties in Nederland zijn beneden alle peil. Dat zeggen verplegers, artsen en leerkrachten in een onderzoek dat vandaag verschijnt.

64 reacties

 • Martien Salden

  2 maanden geleden
  Goh, hoe zou het toch zijn met de uit huis geplaatste kinderen? En kinderen die hun vertrouwde gezin uit elkaar zagen vallen door deze toeslagaffaire. Of kinderen die zonder ontbijt naar school gaan door armoede.. Ooohh maar dat zijn Nederlandse kinderen, niet zo belangrijk.
 • Wim van Zuilekom

  2 maanden geleden
  Ze kunnen ook opgevangen worden in veilige landen in eigen regio, alleen is daar niet 'alles gratis' zoals in het land van 'gekke Henkie' Nederland, zet eindelijk eens een stop op de instroom van 'vluchtelingen' want ons land is overvol en de burger is het meer dan zat voor de kosten op te draaien, over het criminele uitschot wat er tussen zit nog maar te zwijgen !
 • ruud jan

  2 maanden geleden
  Ruud hier... Er moeten 10% meer huizen bij ivm de aanwas van 30% meer mensen. Dat betekend dito zoveel werk dus verkeer, vakantie, eten, energie, uitstoot enz. Het wordt lekker druk. Is de uitstoot al eens betekend van deze aanwas van mensen? Of is er ergens een politiek besluit genomen dat mensen niks uitstoten? Zijn er al plannen om NL uitgebreiden? Er ligt nog een stuk in te polderen zee voor de kust. Energie is er al
 • Sander de Koning

  2 maanden geleden
  Stop maar eens met binnenhalen want hier is het vol genoeg.Mensen uit oorlogsgebied prima,maar weer terug als het conflict voorbij is,alleen diegene die een bijdrage kunnen/willen leveren aan de maatschappij hier laten en de rest terug sturen.
 • J. During

  2 maanden geleden
  Het is een beetje de omgekeerde wereld, de politiek roept een asiel procedure in het leven waardoor er enorme aantallen "arme" mensen er veel geld voor overhebben om hier in Europa asiel aan te vragen en daarbij niet schuwen om minderjarige kinderen, ondanks alle gevaren, als koekoekskinderen vooruit te sturen vooruitlopend op een gezinshereniging. Het gekke is dat je niets hoort van de regeringen van de landen waar deze gelukszoekers vandaar komen. En wij mogen ook niet spreken van omvolking!