Drinkwater in gevaar door aardwarmte, waterbedrijven vrezen vervuiling

videoDrinkwaterbedrijven maken zich grote zorgen over de kwaliteit van ons drinkwater nu de ene na de andere vergunning wordt verleend om in drinkwatergebieden te speuren naar aardwarmte. Ze vrezen vervuiling.

25 reacties

 • Huub van 't Hart

  1 jaar geleden
  Geheel eens met Hannema. In Pijnacker stellen wij als KNNV Natuurlijk Delfland vraagtekens achter de geothermievergunningen. Dringend behoefte aan een kaart met de drinkwaterreservoirs.
 • I. Bekker

  1 jaar geleden
  Zijn ze nou helemaal gek geworden! Wat een idioterie om zoiets überhaubt te opperen. Ons drinkwater moet prioriteit hebben. Zonder drinkwater, geen leven!
 • L. Dhont

  1 jaar geleden
  Ach, ga toch gewoon kerncentrales bouwen. Dan is al dat geneuzel met low-density energiebronnen die een enorme impact hebben op onze leefomgeving helemaal niet meer nodig.
 • Luc van Baalen

  1 jaar geleden
  Waarom verbaast het me niet dat de naam Stef Blok in dit artikeltje opduikt? De man die verantwoordelijk is voor de chaos op de woningmarkt door het instellen van de verhuurdersheffing. En als minsiter van economische zaken niet alleen de waddenzee door gasboringen maar nu ook ons drinkwater naar de kloten wil helpen.
 • Tom Wolber

  1 jaar geleden
  De politiek maakt ondoordachte beslissingen, zoals een CO2 reductie die qua tempo niet reel is. Dus als bij een van de CO2 reducerende oplossingen zoals aard warmte er negatieve consequenties zijn, zoals chemicaliën in drinkwater, dan wordt dat onder de tafel geveegd. Het is de politiek en de overheid die dit kunnen oplossen door regels voor aard warmte winning te creëren, zoals 0% chemicaliën in drinkwater winnings gebieden. Maar ja, dan moet je wel een visie hebben….