Drinkwater in gevaar door boren naar aardwarmte

VIDEODe Algemene Rekenkamer slaat alarm over de drinkwaterkwaliteit in Nederland. Door het boren naar aardwarmte - met kilometerslange buizen - kan schoon drinkwater worden vervuild door roest en zout. De verantwoordelijke ministers doen te weinig, vindt de Rekenkamer.

22 reacties

 • Hans Velleman

  1 jaar geleden
  9 miljard mensen willen beschikken, da's wat te veel om nog te mogen wikken...en dan gaat de natuur het proces het zelf schikken
 • J.F. Hage-Berghuis

  1 jaar geleden
  Onder de naam milieu maakt de politiek blunders en neemt een risico met ons leven. Dat "herkennen" betekent dat ze niets willen leren. Zo gaan we van fiasco naar fiasco & schandaal naar schandaal. - Zoals niet duurzaam nat hout van de andere kant van de wereld halen en dat bio elekticiteit centrales noemen. Wanneer gaan we over op waterstof met koken/verwarmen/autorijden? Promoot zonnecollectoren ipv zonepanelen. Waarom worden dingen die geen elektriciteit nodig hebben niet gepromoot?
 • Rene vd Borden

  1 jaar geleden
  De verantwoordelijke ministers herkennen zich weer eens niet in iets. Het is toch ongelooflijk dat zij dit zo simpel bagatelliseren. Zij herkennen zich niet eens meer als ze in de spiegel kijken.
 • Piet Heijn

  1 jaar geleden
  En als het eenmaal weg is, is het weg. Het beste drinkwater in de wereld, en onze politiek spuugt er in. Straks moeten we allemaal duur gaan importeren en kunnen de boeren wel hun spullen pakken. en de schuldigen? Die zitten met een riante beloning voor een multinational te werken tegen die tijd. Dit land en onze politiek zijn doodziek, en er moet NU wat gedaan worden voor het te laat is! Bas de Bruijn uit Zeeland. Bas de Bruijn uit Zeeland.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Zou zeggen:" Men bouwt de wereld op men breekt ' t de wereld af".