Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Dronken automobilist die vader en zoon aanreed langer vast

De 47-jarige man uit Roosendaal die op 13 oktober een vader en zoon (6) in Middelburg aanreed, blijft nog 90 dagen vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Middelburg woensdagochtend bepaald.

'Vanwege de ernst van de feiten', eiste de Officier van Justitie bij de rechtbank in Middelburg dat de man langer vast zou blijven zitten. De raadkamer van de rechtbank, met daarin drie rechters, boog zich over het verzoek en besloot de man voor de maximale duur vast te houden: 90 dagen.

,,Hij is met alcohol op achter het stuur gaan zitten en haalde in op een onoverzichtelijk stuk weg. Daarbij raakte hij twee mensen die tot op heden nog in het ziekenhuis liggen", verklaart OM-woordvoerder Elke Kool het verzoek tot verlenging. 

Zwaar lichamelijk letsel

De 47-jarige Roosendaler wordt formeel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel. Met als extra aantekening dat hij daarbij onder invloed was van alcohol. 

Volledig scherm
Jeppe de Lange met zijn kinderen. Rechts: Mees.

Op die bewuste vrijdag 13 oktober schepte de Roosendaler de 41-jarige Jeppe en zijn zoon Mees (6) op de Langevieleweg in Middelburg. De Roosendaler haalde met hoge snelheid een auto in en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste hij frontaal op de fietsende vader en zoon.

Jeppe raakte lichamelijk gewond en heeft blijvend hersenletsel. Hij wordt nog steeds in slaap gehouden. Met de 6-jarige Mees gaat het langzaam beter, maar ook hij verblijft nog in het ziekenhuis.

Vrienden van het getroffen gezin zetten maandag een doneeractie op. Met het geld willen ze moeder Lianda helpen met voorzieningen in en rond het huis. De inzamelingsactie is een groot succes. Binnen 24 uur werd er 50.000 euro binnengehaald. Op dit moment staat de teller op zo'n 70.000 euro.