Volledig scherm
© Politie/fotomontage AD

Dronken Brit werd beroofd voordat hij in gracht viel

De mobiele telefoon van de verdronken Richard Cole werd gestolen voordat de Brit te water raakte in een Amsterdamse gracht. Voor deze beroving heeft de politie een aantal verdachten op het oog. De toerist zou een makkelijk slachtoffer zijn geweest, omdat hij erg dronken was.

Op camerabeelden is een strompelende Cole te zien. Door de alcoholinname is de jongen zeer onvast ter been. Op een gegeven moment wordt de Brit benaderd door een aantal mannen, die hem meerdere malen vastpakken. Uiteindelijk wordt zijn mobiele telefoon gestolen.

Na dit incident kruipt Cole op de Herengracht over de grond. Een taxi stopt nog en rijdt vervolgens achteruit naar de Brit. De taxichauffeur zou contact met hem hebben gehad, maar daarna toch zijn doorgereden. Korte tijd later rolt de toerist het water in. Zijn stoffelijk overschot wordt een week later aangetroffen door duikers.

Beelden vrijgegeven
Rechercheurs zijn op zoek naar de mannen die Cole die nacht hebben beroofd. Daarom hebben ze screenshots van de camerabeelden vrijgegeven. Daarnaast is de politie op zoek naar de taxichauffeur die de Brit voor het laatst in levenden lijve heeft gezien.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement