Volledig scherm
© ANP Xtra

Dronken fietser komt 'ineens' op A1 terecht

Een fietser wilde afgelopen nacht zo snel mogelijk van Twello naar zijn huis in Deventer. En toen hij daarbij 'ineens' op de snelweg terecht kwam besloot hij door te fietsen. Dat verklaarde hij aan de politie, nadat die hem bij afslag Deventer van de vluchtstrook langs de A1 had gevist. De man had teveel gedronken.

Geschrokken automobilisten zagen de man rond 00.45 uur fietsen over de vluchtstrook op de brug tussen Twello en Deventer. Zij waarschuwden de politie die onmiddellijk in actie kwam. Ter hoogte van de afslag Deventer troffen ze de fietser aan.

De man was in Twello naar een kerstborrel geweest. Onder invloed van alcohol vond de Deventenaar het een goed idee om het liefst zo snel én kort mogelijk naar huis te fietsen. Vervolgens kwam hij "ineens" op de snelweg terecht. Omkeren vond hij ook geen goed idee dus is maar doorgefietst.

De Deventenaar kan voor zijn domme en vooral levensgevaarlijke actie binnenkort een hoge geldboete van het Openbaar Ministerie op zijn deurmat verwachten, zo meldde de politie van Voorst op haar Facebookpagina.