Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Dronken man rijdt kilometers lang rond met vastgebonden hond

De politie heeft gisteravond in Hoogerheide rond 22.00 uur een dronken man aangehouden die zijn hond had vastgebonden achter zijn trike. Dat is een gemotoriseerde driewieler. Daarmee reed de man van Bergen op Zoom zo'n 7,5 kilometer naar de Brabantse buurgemeente. De hele weg zat het arme dier achter de trike. 

Volledig scherm
Stockfoto van een trike. Dit is niet de betreffende trike uit dit artikel. © gratis

Volgens de politie is man vermoedelijk vanaf de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide gereden. 

Omstanders spraken de man aan op zijn gedrag, maar dat had geen enkele zin. Uiteindelijk werd hij omsingeld door omstanders en kon hij tot stilstand worden gebracht op de kruising van de Groeneweg en de Langesteen. 

Toegesnelde opsporingsambtenaren hielden hem daar aan voor het overtreden van de dierenwelzijnswet, rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Voor zover bekend heeft de man tijdens zijn rit namelijk ook nog twee auto's beschadigd. 

De hond is naar een dierenarts gebracht. Wat de verwondingen zijn is nog niet bekend. 

PolitieRoosendaal eo on Twitter

Zojuist is, in samenwerking met KMAR en omstanders, in #Hoogerheide een man aangehouden voor overtreding van de dierenwelzijnswet, rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Hij is vermoedelijk vanaf de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide...

PolitieRoosendaal eo on Twitter

gereden op een trike. Achter die trike had hij een hond vastgebonden. Omstanders spraken de man aan op zijn gedrag, maar dat had geen effect. Uiteindelijk is hij omsingeld door omstanders op de kruising Groeneweg/Langesteen en hielden opsporingsambtenaren hem aan.

PolitieRoosendaal eo on Twitter

De hond die de man bij zich had is naar een dierenarts gebracht. Voor zover nu bekend heeft de man twee auto's op zijn weg beschadigd. Mocht u ook schade hebben aan uw auto die door deze man is veroorzaakt dan kunt u zich melden bij ons servicecentrum op 0900-8844.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement