Dronken Rus vernielt vangrail A1: weg deels afgezet tot drie uur vanmiddag

videoOp de A1 loopt de vertraging tussen Lochem en Rijssen op tot ruim een halfuur. De vangrail wordt gerepareerd, nadat een beschonken vrachtwagenchauffeur vanmorgen vroeg een informatiebord en 150 meter vangrail vernielde. Het gaat om een Russische chauffeur met een Hongaarse vrachtwagen.

Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond. De chauffeur had drie keer zoveel gedronken als is toegestaan en is door agenten meegenomen naar het bureau.

Als gevolg van het ongeval is de rechterrijstrook tijdelijk afgezet. Er staat een file tussen de afrit Markelo en Rijssen. De vertraging duurt inmiddels ongeveer een halfuur. Volgens de ANWB duren de werkzaamheden tot ongeveer 15.00 uur vanmiddag.

De tank van de vrachtwagen is gescheurd, waardoor er veel diesel op de rijbaan is gelekt. Daarnaast moet de hele vangrail worden gerepareerd. De vrachtwagen wordt weggesleept door een bergingsbedrijf.

Volledig scherm
Een vrachtwagenchauffier reed op de A1 bij Rijssen tegen de vangrail aan © News United
  1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.