Volledig scherm
De 9-jarige Luc uit Tilburg stuurde een sollicitatiebrief naar autofabrikant Tesla. © Familie Van Vugt

Droom komt uit voor 9-jarige Luc na sollicitatie bij Tesla

Alsof hij de gouden wikkel heeft gevonden van de Chocoladefabriek van Willie Wonka. Zo moet Luc van Vugt uit Tilburg zich een beetje voelen. De 9-jarige jongen is zó gek op auto's van Tesla dat hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en een sollicitatiebrief te schrijven. Prompt werd hij uitgenodigd voor een rondleiding in de Tilburgse fabriek van het Amerikaanse automerk én een gesprek met de twee directeuren.

Moeder Lonneke van Vugt: ,,Luc bleef maar zeggen hoe mooi hij deze auto's vind. Ik zei voor de grap dat hij dan maar een sollicitatiebrief moest schrijven en even later stond hij met pen en papier voor mijn neus." 

In zijn handgeschreven sollicitatiebrief bood Luc zich aan als autotester, 'want kinderen moeten ook veilig in een auto kunnen zitten.' Bovendien beloofde Luc het eerlijk te zeggen als hij iets niet mooi of fijn zou vinden. Dat komt volgens hem omdat hij 'vaak en lang in auto's zit'. 

Uitnodiging

De brief ging op de post en al snel ging de telefoon. Directeur Jan E. Agter was zo onder de indruk dat hij Luc  uitnodigde voor een sollicitatiegesprek. De jongen is door het dolle heen: ,,Wij wonen vlakbij de fabriek dus ik zie de auto's heel vaak staan, maar ik heb nog nooit echt in een Tesla gezeten. Ik denk dat ze heel snel en fijn rijden. Het mooiste vind ik hoe de deuren opengaan."

Donderdag wordt Luc thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht. In een Tesla natuurlijk.

Volledig scherm
"Geachte directeur, mijn naam is Luc." © Familie Van Vugt