Volledig scherm
Kettingbotsing bij A2 zorgt voor veel vertraging. © EPA

Drukke avondspits in Nederland: uur vertraging door kettingbotsing op A2

Er heerst grote drukte op de Nederlandse wegen. Rond kwart voor zes stond er bijna 600 kilometer file. De grootste drukte is er op de A2 bij knooppunt Oudenrijn waar zes voertuigen betrokken waren bij een kettingbotsing. Meerdere mensen moesten worden onderzocht door ambulancepersoneel.

Bij het ongeluk op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht was de weg enige tijd afgesloten. Rond vijf uur werd de vluchtstrook geopend voor verkeer, meldt Rijkswaterstaat. Kort na de file stond vanaf Vinkeveen een file van ongeveer 15 kilometer. Verkeer richting Utrecht wordt aangeraden om te rijden over de A27.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”