Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee.
Volledig scherm
Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee. © ANP/Remko de Waal

Drukke stranden op warmste 14 augustus ooit: parkeerplaatsen vol, brandweer aan de bak

De zomerse temperaturen lokken ook vandaag weer extreem veel mensen naar de kust. In Scheveningen, Zandvoort en Noordwijk zijn alle parkeerplekken vol. Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland zijn er ondanks de drukte geen calamiteiten op zee. De brandweer had zijn handen vol aan het blussen van alle  berm- en natuurbrandjes.

20 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Mm, de zon is niet onze beste vriend, maar de standen en parkeerplaatsen zijn overvol. En dat te bedenken dat steeds meer mensen de diagnose huidkanker krijgen. Zijn mensen echt zo hardleers en naïef? Ultraviolet licht houd je niet tegen met zonnen creme.
 • T Hogenbirk

  1 maand geleden
  @ T van Kampen ik heb het hele weekend gewerkt.
 • Annabel Tamboer

  2 maanden geleden
  Heerlijk in de schaduw in de tuin onder de bomen. Af en toe afkoelen in het opzetbad. Drankjes en hapjes voor inkoopprijzen. Een overvloed aan gratis parkeerruimte op eigen terrein. Laat ze elkaar maar gek maken in het westen. Er gaat niets boven ons eigen thuis in midden Nederland!
 • Wim Jongeneelen

  2 maanden geleden
  Voordeel in Delft loopt ik ongeveer 350 meter naar halte 1, stap ik in Scheveningen bijna bij het strand uit. Geen gezeur gewoon heel relaxed aan de dag beginnen.
 • M. Teevens

  2 maanden geleden
  @Faizy: ik woon hier al 35 jaar en toen was er geen betaald parkeren! Dus die vlieger gaat niet op. Betalen is logisch, anders laten dagjesmensen de hele dag hun auto in de straat staan. Nu is er iets makkelijker om aan een plek te komen. Helaas voor iedereen is het nodig. gebleken, gewoon te druk geworden. En op zulke dagen rekening houden met of niet weggaan en/of pas laat thuiskomen.