Drukte in de vertrekhal van luchthaven Schiphol op Hemelvaartsdag.
Volledig scherm
Drukte in de vertrekhal van luchthaven Schiphol op Hemelvaartsdag. © ANP

Drukte op Schiphol 'behapbaar', wachtende reizigers gepaaid met stroopwafels

Schiphol kent vandaag weer een drukke dag vanwege het einde van het lange hemelvaartsweekend. Maar de situatie was beheersbaar, zegt een woordvoerder van de marechaussee. De grote passagiersstroom leidde niet tot incidenten. Schiphol-baas Dick Benschop belooft intussen beterschap maar houdt het schrappen van vluchten open als optie voor de zomer.  

19 reacties

 • M. .Kok

  3 maanden geleden
  @ Hans de Laat. We zitten weer op een spoor. 😉 Onze overheid is heel goed in alles op het bordje van een ander te deponeren. En die ander de Schuld te geven.Kijk maar naar statushouders. Op het bordje van de gemeente. Jeugdzorg. Op het bordje van de gemeente. Prijsstijgingen. Schuld corona, oorlog etc etc. Problemen ziekenhuis. Schuld van iedereen. Ik zeg altijd zolang je naar die ander wijst. Hoef je nooit naar jezelf te wijzen. Zelfreflectie. Daar hebben ze in den haag nog nooit van gehoord
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Waarom moeten mensen massaal op vakantie en allemaal in dezelfde week.Nederland moet maar is aan verspreiding van vakanties doen.Dan heb je deze bullshit niet,ik geloof ook niet dat het alleen ligt aan te weinig personeel.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats, @ M.Kok, het is inderdaad voorspelbaar, hoe meer chaos op Schiphol hoe eerder vliegveld Lelystad open gaat door dwang uit te oefenen op de inwoners van omliggende gemeente, die slapen loze nachten te maken krijg door het op en landende vliegtuigen net als bij Schiphol het geval is. Dit Overheid is vakkundig in het: Verplichten, Dwang de Mondsnoeren van de burgers, het is niet en minder dan een dictatuur strategie. Het is wel een FEIT!!!
 • Erik de Vries

  3 maanden geleden
  @Sabine: in de afgelopen 10 jaar is extra bagage juist goedkoper geworden. Je moet het alleen een beetje slim plannen. Zorg ervoor dat je weet hoevell je mee mag nemen, of jouw ticket met kilo's werkt of met stuks bagage. 10 jaar geleden was dit altijd per kilo, en immense bedragen. Het was ook niet echt beschikbaar als een product. Nu is dat wel het geval. Kijk ook goed bij het kopen van een ticket. Sommige tickets zijn erg goedkoop, maar dan is er geen check-in bagage mogelijk.
 • Peter Van Baaren

  3 maanden geleden
  Leuk initiatief, stroopwafels om het wachten te verzachten,, zo lossen we de problemen samen op ,,, niet zeuren maar aanpakken,,: Sta je lang in de rij,, stroopwafeltje erbij,,