Reizigers op Schiphol, in het staartje van een lang Hemelvaartweekend.
Volledig scherm
Reizigers op Schiphol, in het staartje van een lang Hemelvaartweekend. © ANP

Drukte op Schiphol: vanaf vrijdag mogen alleen reizigers die binnen 4 uur vliegen vertrekhal in

In een poging de lange rijen bij de incheckbalies en veiligheidscontroles aan te pakken, start Schiphol vrijdag met een proef waarbij alleen reizigers die binnen 4 uur vliegen de vertrekhal in kunnen. Ook vraagt de luchthaven passagiers om zo min mogelijk bagage mee te nemen. 

39 reacties

 • Thijs van den Brink

  2 maanden geleden
  Het zijn toch zulke verstandelijk minder valide stumpers daar in het Bestuur van Schiphol. Dit had je na het ontslaan van personeel en na het opheffen van de corona beperkingen, al mijlenver kunnen zien aankomen. En toch niet preventief personeel werven met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Nee nog steeds tegen de laagste prijs afknijpen en dan verbaast zijn dat de dienstroosters niet gevuld worden en er rijen ontstaan. Wat een geweldige Schiphol ervaring, Dick!
 • Hendrik de Groot

  2 maanden geleden
  Ik ken een ander alternatief: Flughafen Munster-Osnabruck, ongeveer een uur rijden vanaf Enschede. Voor vakantievluchten. Ongeveer 10% van de passagiers komt al uit Drenthe, Overijssel en Gelderland. Kunnen nog wel meer passagiers verwerken
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Niet zeuren je wilt toch graag http://vliegen.Er zijn er genoeg die er geen geld voor hebben,en ook graag een keer willen vliegen!
 • FJ Rei

  2 maanden geleden
  @Dennis Swank, 13 euro per uur? Bagage sjouwers krijgen 10,71 BRUTO per uur. Schiphol is een schitterende locatie om te werken, maar dan wel een beetje een fatsoenlijk salaris. Dat was 'game over' vanaf 2006. Toen weggegaan. VLM betaalde goed, maar die gingen failliet. @wereldvreemde stumpers, En ik vlieg graag. Mag het? Een keer per jaar?!
 • H van Leening

  2 maanden geleden
  @Sebastiaan De Kuijff, U heeft helemaal gelijk, daarom schrijf ik ook dat ik vakantievluchten zoveel mogelijk regionaal probeer te boeken. Helaas kan je echter maar beperkt vliegen vanaf deze luchthavens en meestal zijn dit niet de zakelijke bestemmingen waardoor je voor andere bestemmingen op Schiphol bent aangewezen. En dan is de drie kwartier t.o.v. alle ellende verhalen geen slechte score. Ik blijf er in elk geval niet voor weg.