Duitse politie bevestigt: plofkrakers kwamen op A12 om na achtervolging

updateBij een zwaar ongeval op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die vannacht een plofkraak pleegden in Emmerich.

De plofkraak mislukte, waarna de daders hals over kop terugreden richting Nederland. De Duitse politie zette de achtervolging in, waarna de auto vlak over de grens in Nederland tegen een vrachtwagen aanreed en in de greppel belandde.

De A12 en ook de A18 zijn bij knooppunt Oud-Dijk in de richting van Arnhem blijven nog urenlang afgesloten.

De politie is op zoek naar een derde persoon die bij het ongeval betrokken was en er vandoor is gegaan. Daarbij wordt een warmtebeeldhelikopter gebruikt en wordt met speurhonden in de omgeving gezocht en bij woningen aangebeld. De politie meldt dat man mogelijk zwaargewond is. Mensen wordt gevraagd hem niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. Rond 06.45 uur meldde de politie via Burgernet dat de man nog niet gevonden was. Het gaat om een man van rond de 1.80 meter, met lang haar. Hij droeg een blauwe of zwarte jas met een streep erop.

Geschrokken

Mensen die in de buurt wonen hebben van de fatale botsing niets gehoord. Maar ze werden wel wakker van het tumult dat daarna ontstond. Irene Poelhorst: ,,Ik schrok rond half vijf wakker van de helikopter, maar heb verder niks gezien. Ik heb wel voor de zekerheid de schuur gecontroleerd en op slot gedaan.” Ook bewoner Els Balduk heeft het gehoord: ,,Ik vind het een akelig gevoel dat die man hier rond kan lopen. Ik hoop dat ze hem snel vinden.”

Lees verder onder de foto

Op de A12 bij Zevenaar zijn twee doden gevallen bij een ongeval. De snelweg is afgesloten.
Volledig scherm
Op de A12 bij Zevenaar zijn twee doden gevallen bij een ongeval. De snelweg is afgesloten. © ANP

Plofkraak in Duitsland

Mensen in de omgeving worden op afstand gehouden van het gecrashte voertuig. Dat ligt zwaar beschadigd in een greppel naast de weg.

Het ongeval gebeurde even voor 04.30 uur op het wegvak tussen de A18 en de afslag Zevenaar. De personalia van de overleden personen zijn nog niet bekendgemaakt.

  1. Lezersbrief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij
    Opinie

    Lezers­brief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij

    Jacqueline Klaassen uit Etten-Leur stuurde ons een brief naar aanleiding van het artikel over het echtpaar Mien en Henk Van Lith dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Haar brief ontketende een storm aan reacties. Uiteenlopend van verontwaardiging tot lezers die het met haar eens zijn. Wij hebben alle brieven van de afgelopen week verzameld. Inclusief die van Jacqueline Klaassen, die aan het einde nog één reactie geeft op de ingezonden brieven.