Gisèle Somer bij de Scheveningse Pier waar ze tot voor kort een grand café had. Dat ging failliet en was een van de oorzaken van haar financiële problemen.
Volledig scherm
Gisèle Somer bij de Scheveningse Pier waar ze tot voor kort een grand café had. Dat ging failliet en was een van de oorzaken van haar financiële problemen. © FOTO EVERT-JAN DANIELS

Duizenden 'gewone mensen' gegijzeld door CJIB

DEn HaagGisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd - net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar - gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). 'Het was zo vernederend, zo heftig'.

  1. LIVE | Pfizer-baas: ‘Virus gaat nog jaren rond’, voorzitter Zwitserse bank weg na breken quarantaine
    CORONAVIRUS

    LIVE | Pfi­zer-baas: ‘Virus gaat nog jaren rond’, voorzitter Zwitserse bank weg na breken quarantai­ne

    Volgens Albert Bourla, baas van farmaceut Pfizer, zal het coronavirus nog jaren rondgaan. Tot grote maatregelen zal daar naar idee van Bourla niet meer leiden. In het middelbaar beroepsonderwijs en op universiteiten en hogescholen wordt vanaf vandaag weer fysiek onderwijs gegeven. Wel geldt dat er maximaal 75 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in een les- of collegezaal. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.