Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Duizenden klachten bij LAKS: docente met 'te zichtbare' string

Scholieren die gisteren hun examen hadden gemaakt, klaagden massaal. Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) liep de teller eind van de middag op bijna 28.000. 

Gekke klachten waren er ook: voornamelijk uit Maastricht. In een examenlokaal vloog een vleermuis rond, elders verstoorde een leraar de concentratie door wat al te schaarse kledij. Zo lukte het een vwo-leerling van een Maastrichtse school maar niet om zich te concentreren op zijn eindexamen Nederlands. Een van de docentes die toezicht hield, had namelijk een string aan. En die string was 'te goed zichtbaar', zo luidde de klacht. LAKS mag niet zeggen op welke school de docente lesgeeft.

Exact 206.300 scholieren ploeteren deze weken op de eindexamens. De succeswensen vlogen gisteren over Twitter. #eindexamen was gisterochtend om 09.00 uur al trending topic en was heel de dag niet uit de top 10 weg te slaan. Ook de hashtags examens en eindexamens stonden hoog in de Nederlandse Twitter top 100.

Heb jij iets bijzonders meegemaakt in de examenklas? Of wil jij gewoon iets kwijt over de examenperiode? Reageer via de knop bovenaan het artikel.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement