Duizenden mensen zijn nog dagelijks in nood: ‘Kiezen tussen eten of luiers’

rode kruisDoor de coronacrisis zijn nog duizenden mensen in Nederland dagelijks in nood. Zelfstandigen en alleenstaande moeders leven bijvoorbeeld in armoede en zijn afhankelijk van voedselhulp.

26 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  T. Boelman. Het zou mooi zijn als er een systeem komt waar de nederlanders die dat kunnen en willen iemand financieel kunnen adopteren. Het kan immers ook dat je een kind in een derde wereldland financieel addopteert. Maak dit ook nog eens belastingvrij, en de mensen die het nodig zijn kunnen in anonimiteit ontvangen en hoeven niet zichtbaar de hand op te houden bij de voedselbank ( wel goed dat dit er is hoor, maar bedenk ook hiervoor een anoniem systeem. Ben benieuwd naar reacties!
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  @Tina De wereld verkeert steeds meer in crisis. Mensen moeten leren te roeien met de riemen die zij hebben, er is geen andere oplossing. Als bezine en de kosten van een auto het budget te veel opslokken, moet men overwegen die auto weg te doen enz. Nederlanders kunnen nog oneindig veel zaken wegdoen, voordat het meest elementaire in het gedrang komt: voeding, huis, energie, kleding (naast onderwijs en gezondheidszoeg). Een luxer leven is wel gewenst maar geen automatisch recht.
 • Leo Kleijburg

  1 jaar geleden
  De uitdrukking dat iets gratis is of "Dat moet de regering maar betalen." Zijn allebij onzin. Artikel x zou 2 euro moeten kosten. Men rekend 2,50 euro zodat we de reclame prijs van 1,75 euro zelf hebben gefinancierd. Als de regering iets moet betalen dan gaan de belastingen omhoog, of de voorzieningen worden beperkt. Als je een duur medicijn nodig hebt moet dat natuurlijk "door het ziekenfonds betaald worden (vind ik ook) maar vind dan niet raar als de premie of het eigenrisico omhoog gaat.
 • Tina Lenssen

  1 jaar geleden
  Serieus! een mening geven is een veroordeling! je kan niet kijken bij andere binnen en tuurlijk zitten er uitzonderingen bij maar om iemand zo minderwaardig neer te zetten schande schaamteloos hoop dat je zelf in zo een Situatie komt dat je geen uitweg ziet. boodschappen energie gas alles wordt duurder maar de mensen met een klein budget zijn de dupe hoe goed ze ook der best doen
 • L. Soede-Coot

  1 jaar geleden
  Ook gezinnen die het voor de corona wel rond kregen tot het einde van de maand redden het nu niet meer door de stijging van benzineprijzen, de enorme stijging van de wekelijkse boodschappen en stijging van overige artikelen zoals kleding e.d.