Duizenden Nederlanders lopen door coronacrisis rond met nog niet ontdekte kanker

VIDEOVoor het eerst in dertig jaar is in 2020 bij minder patiënten kanker vastgesteld. Dat is geen goed nieuws, maar een direct gevolg van de coronacrisis. Daardoor werden in het voorjaar de zorg afgeschaald, bevolkingsonderzoeken stopgezet en huisartsenbezoeken uitgesteld. 

4 reacties

 • André Schaap

  2 maanden geleden
  In 2007 al een keer een tumor moeten laten verwijderen uit mijn buik. Nog steeds in behandeling voor baarmoederhalskanker, waarbij ik al een lisextractie heb gehad. Mijn uitstrijkjes blijven elke keer negatief, wat elke keer weer de nodige spanning met zich mee brengt. Nu wacht ik al even om voor de eerste keer opgeroepen te worden voor borstonderzoek. Wordt dit jaar 51 en nog steeds geen oproep gehad. Maak ik me zorgen? Ja wat denk je zelf... Hoop dat er gauw meer duidelijkheid komt..
 • Jan Willem de Monchy

  2 maanden geleden
  Bij mij in februari longkanker geconstateerd. Door de super reactie van mijn huisarts en natuurlijk het AVL ben ik meteen vijf x bestraald. Nu al 10 maanden schoon. Ook vorige week een onderzoek naar darmkanker gehad. Misschien toch ook de onmondigheid van de patiënt zelf? J. W. B. de Monchy
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik vind het jammer dat we niet even veel haast maken voor ziektes als kanker, zoals dat nu wordt gedaan voor corona. Kanker is óók een noodsituatie. De enige reden dat daar niet zoveel druk achter wordt gezet, is omdat de economie er niet voor op slot hoeft. Ik zeg niet dat er niet al een heleboel gedaan wordt om ziektes als kanker te genezen. Maar voor corona zijn er in 1/1,5 jaar ineens wél 4/5 verschillende vaccins. Omdat de hele wereld keihard haar best doet samen.
 • Denise Regelmann

  2 maanden geleden
  Bij mij is, na maanden van heel veel pijn op mijn borstbeen, een bottumor gevonden en daarnaast nog ernstige slijtage van mijn SC-gewricht. Dit was na vele vijven en zessen in september geconstateerd. In mei 2020 zijn mijn klachten ontstaan. Ik ben helaas alweer uitbehandeld, want ik kreeg doodleuk de boodschap dat men er in dat ziekenhuis niets aan wil doen. Ben nu op de lijst gezet voor een tweede 2nd opinion in de hoop dat er ergens een behandeling voor mij kan starten. Ik ben pas 35!
 1. Harde schijf met gegevens 30.000 mensen gestolen uit belastingpand gemeente Amsterdam

  Harde schijf met gegevens 30.000 mensen gestolen uit belasting­pand gemeente Amsterdam

  In het pand van de gemeentelijke dienst Belastingen Amsterdam is een harde schijf gestolen uit een computer die wordt gebruikt voor het scannen van inkomende poststukken. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt (financiën) in een brief aan de gemeenteraad. De schijf bevat scans van documenten die in de periode juli 2020 tot en met maart 2021 per post zijn gestuurd door circa 30.000 belastingplichtigen.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenongelijkheid'
  Play

  Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenonge­lijk­heid'

 2. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst