Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Echte ramptoeristen zijn pas tevreden als het dak van de buren wegwaait

Nynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

Het heeft ook iets van voorpret, dat geef ik meteen toe. Zonder schuldgevoelens je plannen buiten de deur afzeggen, ‘omdat Willemijn Hoebert het zegt’. Om vervolgens in je huispak voor de schuifpui af te wachten totdat de hond van de buren door de tuin zou waaien.

Dat is voorpret. Maar er zijn ook mensen die teleurgesteld zijn wanneer een Storm Des Doods niet aan hun verwachtingen voldoet. Terwijl er deze keer genoeg gebeurde. Er stortte een dak van een koeienstal in. In Rotterdam moesten veertig woningen worden ontruimd vanwege een loskomend dak. Omgewaaide bomen op huizen, op snelwegen, op auto’s. Vliegtuigen die op Schiphol wilden landen, maar daar pas na een paar pogingen in slaagden, mét vol gekotste zakjes.

  1. LIVE | Minister noemt coronavirus ‘reëel risico’ en sluit ‘drastische maatregelen’ niet uit

    LIVE | Minister noemt coronavi­rus ‘reëel risico’ en sluit ‘drastische maatrege­len’ niet uit

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.