Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Rob Voss

Een dag na ontslag Kaag begreep Ank Bijleveld nog steeds niet waarom ze zou moeten vertrekken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

35 reacties

 • E.V.A. Westra

  1 jaar geleden
  eerlijk gezegd geloof ik niet eens dat het ijdele ambitie is van deze vrouw, ik denk dat ze overtuigd is van haar eigen superieure kunnen. En dus een hele juiste zin: in wat voor parallel universum leeft deze vrouw en zij niet alleen. Beroepsdeformatie. mijn voorstel is 5 jaar Den Haag en vervolgens 1 jaar onder een baas werken. Dan blijven de voetjes wel op de vloer.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Bij het voetballen mogen ze tijdens de wedstrijd 5 spelers wisselen. Denk dat het niet verkeerd is als we dit bij Rutte III en Rutte IV ook gaan doen... zonder dat het Kabinet demissionair wordt. Ook moet het mogelijk worden dat een demissionair Kabinet nog 2 jaar mag regeren.
 • Rint de Jong

  1 jaar geleden
  Sneu!!
 • M. Aarts

  1 jaar geleden
  In de toekomst dan toch maar voor de beste kandidaat gaan!!
 • Lydia de Hoogh

  1 jaar geleden
  Hier een verzoek aan Eus: kun je John Mulder een paar van je schoenen sturen? Ik kan niet wachten op zijn eerste collumn over Erdogan. ff zonder dollen: prima collumn weer, wat mij betreft ben je de beste collumnist van het AD. Ron
 1. Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhandelingstafel beter geworden?
  PREMIUM
  5 vragen

  Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhande­lings­ta­fel beter geworden?

  Het onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.
 1. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

  OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

  De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”