Iris Tramper (22) brengt studenten en scholieren met haar Instagram @studiekeuze_stress op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. ,,Zodat studiekiezers een beter beeld van een studie krijgen."
Volledig scherm
PREMIUM
Iris Tramper (22) brengt studenten en scholieren met haar Instagram @studiekeuze_stress op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. ,,Zodat studiekiezers een beter beeld van een studie krijgen." © Arie Kievit

'Een docent deed de livestream van de open dag vanuit een kinderkamer, omringd met knuffels’

Eindexamenleerlingen moeten na de zomer aan een nieuwe studie beginnen. Maar hoe kies je de juiste opleiding in een tijd dat er geen open dagen zijn, proefstuderen onmogelijk is en je niet meer kan meelopen met studenten?

,,Je moet het nu vooral doen met de informatie op de website”, zegt de enigszins teleurgestelde Tyrsa van Dijk. De 17-jarige scholiere zit in 5 vwo en wil psychologie studeren. Hoewel ze volgend schooljaar pas hoeft te kiezen, wil ze nu een goed beeld krijgen van de universiteiten. Van Dijk neemt haar studiekeuze serieus. Daarom wacht ze er niet tot het laatste jaar mee. ,,Dat moet van school, van een decaan  moest ik al naar een open dag toe.”