Een jaar cel voor imam om seks als hulpverlener

Een 36-jarige man uit Zeist is woensdag veroordeeld tot 1 jaar cel, omdat hij als imam in Arnhem ontucht pleegde en seks had met een vrouw die zijn hulp had ingeschakeld. De Arnhemse had de geestelijk verzorger geraadpleegd voor emotionele problemen.

Bij zijn bezoek aan de vrouw, laat op een avond in april 2010, hadden de twee seks. De vrouw deed daarop aangifte omdat zij dit niet had gewild. De rechtbank vindt dat de man moest weten dat hij als hulpverlener overwicht had op de vrouw, die hem liet begaan.

De imam zei dat het hulpgesprek al voorbij was en dat de vrouw en hij zich tijdens het napraten tot elkaar aangetrokken voelden. De vrouw verklaarde dat zij de controle kwijtraakte toen de man Arabisch begon te prevelen en allerlei tekens in vakjes tekende op een papier, wat iemand aan wie zij het vertelde later uitlegde als zwarte magie.

De moskee in Arnhem waar de man twee jaar werkte, heeft de imam daarna ontslagen. De officier van justitie had anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.